top of page
  • ingridbaeyens

Zwemmen vinden we belangrijk!

Het viel ons, als begeleiders, al langere tijd op dat steeds meer en meer kinderen ondersteuning nodig hadden bij het zwemmen, ook oudere kinderen die niet in het ondiepe konden of mochten zwemmen. Waardoor we onze koppen bij elkaar staken en een grote brainstorm startten over wat wij als dagcentrum hierin konden betekenen. Al snel kwamen we op de idee om zelf onze eigen zwemlessen in elkaar te steken. We hadden meerdere kennissen met zwemleservaring, enkel nog een zwembad hadden we nodig.

In onze zoektocht naar een zwembad, kregen we telkens het deksel op de neus. “In onze zwembaden kan en mag er enkel zwemles worden gegeven vanuit onze eigen dienst, gelieve de kinderen hiervoor in te schrijven”, lees: in te schrijven op een volgende wachtlijst. Door een tekort aan redders en zwemleerkrachten, zitten ook deze lessen razendsnel vol.


Ondertussen zijn we meer dan een jaar verder en zijn onze zwemlesjes eindelijk van start kunnen gaan. Na een warme oproep werd er een mooie samenwerking gesloten met de uitbaters van B&B De Worfthoeve in Geel, op momenten dat hun zwembad niet in gebruik is, mogen wij, mits een kleine vergoeding, met onze eigen vrijwilliger-lesgever zwemlessen organiseren in hun zwembad. Dit doen we elke 2 à 3 weken tot aan de zomervakantie, met een groepje van vijf kinderen, twee begeleidsters en een vrijwilliger-lesgever.


We merken dat de zwemlessen nog een grote zoektocht is voor onszelf als begeleiders. We hebben kinderen van verschillende leeftijden, verschillende zwemniveaus, met heel wat waterangst, maar we doen ons best. We proberen zo op maat mogelijk een aanbod aan te bieden en kinderen vertrouwen te geven in zichzelf en ondertussen hopen we deze zomer met enkele van hen hun eerste zwembrevet te behalen.1 Comment


Chris Schoofs
Chris Schoofs
Jun 23, 2023

Prachtig initiatief, veel plezier met de zwemlessen . Zoals ik de Waaiburg ken gaat dat jullie zeker lukken .

Like
bottom of page