top of page

Afdeling Aandacht

Aandacht richt zich met een begeleiding aan huis tot gezinnen die geconfronteerd worden met een aantal uitdagingen in hun leefsituatie en hierdoor moeilijkheden ervaren bij het opvoeden van de kinderen. Gedurende de begeleiding worden alle gezinsleden en belangrijke anderen betrokken om samen tot een duurzame verandering te komen. Naast vragen over de opvoeding van de kinderen en het samenleven, bieden we ook ondersteuning aan voor vragen op andere levensdomeinen (relaties, wonen, individueel welbevinden,…). We werken op maat van het gezin en gaan krachtgericht aan de slag.

We begeleiden "zolang als nodig, zo kort als kan".
Aandacht begeleidt 33 gezinnen uit het arrondissement Turnhout, met uitzondering van de gemeenten: Rijkevorsel, Hoogstraten, Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels/Weelde/Poppel.
Wij komen gemiddeld éénmaal per week op huisbezoek en trachten hierbij zo veel mogelijk de gewone gang van zaken binnen het gezin te respecteren: school, werk, vrije tijd,...


Huisbezoeken kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden: zowel 's morgens, overdag als 's avonds, maar altijd in overleg met het gezin. We maken tijd voor gezinsgesprekken, individuele gesprekken, samen dingen doen, samen op afspraak gaan bij een andere dienst,...

Hulpaanbod in
Aandacht

Praktisch 
Werft 22
2440 Geel
014 59 14 56
aandacht@dewaaiburg.be

Contactpersoon 
Mark Vanbroekhoven
markvanbroekhoven@dewaaiburg.be
014 94 42 69

aandacht infomuur.jpg

Heb je een hulpvraag?

Woon je in de Kempen en heb je een hulpvraag? Bel naar Jeugdvraag Op Maat, kortweg JOM. Op dit telefoonnummer krijg je één van onze collega’s uit het partnerschap JOM aan de lijn. Zij luisteren naar je vraag, denken samen na en gaan op pad om te zoeken wat er nodig is.

Zij vertegenwoordigen eveneens de rechtstreeks toegankelijke modules van de partners Ter Loke VZW, VZW De Waaiburg, Cirkant VZW en 1G1P Trefplaats Jeugdhulp Kempen: deze zijn contextbegeleiding, dagbegeleiding in groep & contextbegeleiding, Positieve Heroriëntering (PH) en gezinscoaches vanuit de Trefplaats. 

JOM is bereikbaar op het nummer 014 14 04 49: 

  •  maandag tussen 13u en 16u

  • dinsdag tussen 17u en 20u

  • woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9u en 12u

Voor meer informatie kan je terecht op onze website www.jeugdvraagopmaat.be

bottom of page