top of page

Begeleiding
met verblijf

We gaan in elk gezin aan de slag rond veiligheid en de zorgen die er zijn.  Vaak komen die zorgen vanuit een jeugdrechtbank die de aanmelding doet en ook meekijkt. Ook via andere kanalen kunnen kinderen/jongeren hier aangemeld worden (OCJ, VK,CLB, pleegzorg,..)


We zoeken samen naar extra netwerkfiguren die iets kunnen betekenen.  Met alle partijen samen streven we naar ‘gedeelde zorg’. Voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren weten we dat het super belangrijk is om veel steun te hebben, ook vanuit een niet-professioneel netwerk.

 

Er wordt dus hard gewerkt met en door de context. We luisteren naar de wensen van kinderen en ouders en proberen hier, binnen een veilig kader, zoveel mogelijk mee aan de slag te gaan.  We maken samen een plan, waarin elke stem telt, en sturen bij, passen aan, evalueren,….  

little-boy-playing-with-magnifying-glass.jpg
vormen_Tekengebied 1-19.png

Voor wie?

Kinderen en jongeren tussen 3 en 25 jaar.
In onze 3 verblijfsafdelingen kunnen in totaal
30 kinderen en jongeren terecht.

Aanbod

Je kan in de volgende afdelingen terecht: 

leeuwerik 2.jpg

Je kan in de volgende afdelingen terecht: 

pitstop jongere raam.jpg
close-up-volunteer-teamwork-join-hands-environment-conservation-volunteering-world-environ

Begeleiding met verblijf of zelfstandig wonen is niet rechtstreeks toegankelijk. Dat wil zeggen dat je als jongere/gezin niet alleen bij ons kan aankloppen om begeleiding met verblijf te vragen.

 

Een hulpverlener vb. iemand van JOM, CLB, CAW, JAC, OCJ, VK of SDJ kan samen met jou een aanvraag doen via de intersectorale toegangspoort

bottom of page